Speeldag 5: FC Turkse Rangers – KFC Eksel 7-0

FC Turkse Rangers – KFC Eksel 7-0
Toeschouwers: 180

Een namiddag om snel te vergeten voor Eksel. Turkse Rangers maakte KFC met 5 goals in het laatste halfuur belachelijk.

Sleutelmoment:
Eksel komt goed uit de kleedkamer en opent na de rust niet slecht, de 3-0 op het uur is het sein voor de thuisploeg om nog 30 minuten door te duwen, voor groen-rood vormde de treffer het moment dat de kopjes naar beneden gingen.

Ekselaar van de match:
Yannick Goven verzamelde zijn eerste speelminuten sinds april en moet coach Janssen terug wat meer wisselmogelijkheden geven. Een zeldzaam lichtpunt in een donkere namiddag.

Opvallend:
Het was al van 25 januari 2020, oftewel 110 partijen, geleden dat Eksel nog rood slikte. Tim Vanherck maakte vanmiddag een einde aan die fair-play-reeks en volgt Bart Rutten op.

In een gesloten wedstrijdbegin kwamen de Rangers sneller dan verdiend op voorsprong. Na tien minuten kon Er de openingsgoal al lukken nadat Eksel eerder onstuimig opbouwde. KFC moest zo achter de feiten aanhollen, maar kreeg het evenwicht hoe langer hoe minder hersteld. Aburiala (achterwaartse kopbal), Paumen (vrije trap) en een afgekeurde rebound zorgden voor nieuwe kansen op de 2-0, maar bleken slechts uitstel van executie. X profiteerde nog voor het rustsignaal van wegglijden van Bertrands en scoorde zo de verdiende 2-0. Eksel stak nadien zijn neus nog aan het venster, maar een mooie tegenaanval via Bertrands en afwerker De Pachter werd van de lijn gekeerd.

Na de rust zien we Eksel met hernieuwde moed aan de aftrap verschijnen en het duo Bertrands – De Pachter kan ook dreigen met enkele counters, maar Pelic blijft de enige doelman die in actie moet komen op enkele weliswaar weinig noemenswaardige schoten. Tot het uur blijft het zo een match, maar wanneer de 3-0 van Aburiala valt, krijgt Eksel nog een zwaar laatste halfuur. De kopjes gaan naar beneden en Eksel slikt nog 4 treffers, 2 penalty’s (waarvan één gemist), en een rode kaart. Dat laatste wapenfeit vormde wellicht nog het dieptepunt van een ontgoochelende namiddag: Vanherck slikte beide gele kaarten voor mekkeren.

Volgend weekend kan er maar beter gewonnen worden tegen club in crisis Bregel, al zullen de Genkenaars heel wat moed putten wanneer ze dit resultaat zien.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tuur Camps (60′ Pieterjan Paesen), Jef Geys (73′ Yannick Goven), Bart Rutten, Kristof Weckx – Tim Vanherck, Jan Geboers (73′ Perre Maes), Bram Bertrands – Bjarne Maes, Stijn Deckers, Sandy De Pachter

Doelpunten:
10′ Cemal Er (1-0)
40′ Oguzhan Kaylesiz (2-0)
62′ Sohaib Aburiala (3-0)
73′ Sergen Yakupçebioglu (4-0)
75′ Thomas Paumen (5-0)
83′ Sergen Yakupçebioglu (6-0) (penalty)
87′ Sohaib Aburiala (7-0)