Speeldag 3: St. Elen – KFC Eksel Dames 4-2

Share

Speeldag 3 in eerste Provinciale en met de trip naar Standaard Elen mochten onze dames voor de tweede uitwedstrijd weer naar de Maaskant. De thuisploeg was goed aan het seizoen begonnen en vooral de overwinning op bezoek bij het (op papier) sterke Bilzen Youth was knap te noemen.

Zaak dus om direct bij de euh… zaak te zijn en dat had Vromans goed begrepen. Na 7’ stond de 0-1 op het bord en KFC Ekselle legde direct en mooi voetbal op de mat. KFC bepaalde het wedstrijdbegin, maar toen Elen in de 12de minuut de score in evenwicht bracht (na collectief matig Eksels verdedigen), sloeg de slinger helemaal de andere kant uit. Na een half uur konden de bezoeksters het evenwicht herstellen en met een gevleide 1-1 was het rusten geblazen.

De tweede helft nam Ekselle het heft terug in handen, maar in tegenstelling tot voor de koffie kon er nu niet gescoord worden. Elen moest zich beperken tot (potig) verdedigen en hanteerde vaak de lange bal. Een succesvol recept net na het uur, want via een snelle omschakeling kon de thuisploeg de 2-1 aantekenen. Toen 3’ later de 3-1 op het bord kwam, stond Ekselle voor een stevige uitdaging om nog iets tastbaars mee te nemen naar het Sparrenstadion. Met twee doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd (4-1 op strafschop en 4-2, wederom door Vromans) werd de eindstand bepaald op 4-2.

Wat restte voor onze dames was het besef dat op een goede dag dit Ekselle iedereen aan kan, maar op een mindere dag ook door iedereen geklopt kan worden. Te weinig speelsters die het vereiste niveau haalden, gecombineerd met al te vaak niet respecteren van teamafspraken zorgen voor een zure nederlaag.

Sleutelmoment: Met twee doelpunten op korte tijd (68’ en 71’) legde Elen de wedstrijd in een definitieve plooi.

Opstelling Ekselle: Charlotte Vanchaze – Runa Walus, Eline Ignoul, Kara Verjans (68’ Giethe Hendriks) – Sofie Burm, Valerie Caerts, Isabelle De Volder, Ginger Tielen – Niene Vromans, Amy Jordens, Faline Ceyssens

Doelpunten:
7’ Niene Vromans (0-1)
12’ Claessens Thérèse (1-1)
68’ Claessens Thérèse (2-1)
71’ Claessens Thérèse (3-1)
88’ Elisa Lomma (4-1, pen.)
89’ Niene Vromans (4-2)