Speeldag 3: NEVOK Gruitrode – KFC Eksel 3-0

Share

EKSEL GAAT IN LAATSTE KWART TEN ONDER TEGEN GRUITRODES KICK-EN-RUSHVOETBALNEVOK

Toeschouwers: 110

Eksel slikt zijn tweede en zwaarste nederlaag van het seizoen, nochtans tegen de tegenstrever die tot dusver voetballend het minste indruk maakte, maar dat met veel energie en overgave compenseerde.

Sleutelmoment:
net voor de pauze krijgen Geys en Rutten simpel geel. De kaarten werken als een rode lap op een stier en de partij wordt na de rust nooit meer rustig. Die plottwist speelt in de kaart van de strijdvaardige thuisploeg, die op vlak van duelkracht met kop en schouder boven groen-rood uitstak.

Ekselaar van de match:
drie goals tegen krijgen zonder zelf een fout te maken, het moet frustrerend zijn als goalie. Met ook nog een gestopte penalty kan onze doelman zich weinig verwijten vanavond.

Opvallend:
9 gele kartons, waarvan vier stuks voor reclameren. Taferelen die we in het nationale voetbal niet zagen.

Voor het eerst dit seizoen toonde Eksel zich de beduidend betere partij in het eerste kwart van de partij. Geboers had groen-rood ook op voorsprong kunnen trappen nadat De Pachter, voor het eerst dit seizoen tussen de lijnen, hem alleen voor doel zet, maar de middenvelder besluit met zijn mindere linker net naast. Ook al komt Gruitrode nadien beter in de match, toch is de enige andere kans net voor de rust ook voor Eksel. Deckers loert al de hele partij op de buitenspelval maar werd al drie keer afgevlagd, drie keer onterecht, zo bevestigen de beelden ons achteraf. Vooral deze laatste keer, waar Deckers ook uit scoort, is dat vlagsignaal consternerend.

Groen-rood zal nog spijt hebben dat het die ene kans niet benutte, want na de pauze is het op een afstandschot van De Pachter in de draai na, niet meer gevaarlijk. De partij verandert langzaam aan van gelaat en met veel (lichte) gele kaarten wordt het bitsiger. Halverwege de tweede helft komt Gruitrode uit het niets op voorsprong nadat een bal afwijkt en zo in de winkelhaak gekatapulteerd wordt. Het geeft de thuisploeg vleugels. Nevok is heer en meester in de laatste 20 minuten. Met veel energie, verticaal voetbal en een sterke luchtmacht drijft het de score op. Berben staat nog tweemaal aan het kanon: een rake kopbal en de rebound van een elfmeter die hij zelf mistte zetten de droge 3-0 op het bord. Gruitrode mag trots zijn op zijn eindsprint waar Eksel geen verhaal tegen had. Eksel lijkt vooral na een achterstand moeite te hebben met het tij te keren. Het speelde wederom te slordig om na de achterstand weerwerk te bieden.Na 2 nederlagen op verplaatsing komt groen-rood volgend weekend terug in het eigen Sparrenstadion in actie. Daar kan het gelukkig net dat tikkeltje meer, dat zal ook nodig zijn tegen Helson.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Jef Geys, Bart Rutten, Kristof Weckx – Arno Aengeveld, Tim Vanherck, Perre Maes, Jan Geboers, Tuur Camps (63′ Bram Bertrands) – Sandy De Pachter (67′ Bjarne Maes), Stijn Deckers

Doelpunten:
66′ Sven Vanoppen (1-0)
74′ Ruben Berben (2-0)
78′ Ruben Berben (3-0)