Speeldag 8: KFC Eksel – Turkse FC 3-1

Share

HET SPARRENSTADION SPOOKT ALS VANOUDS

KFC Eksel – Turkse FC 3-1
Toeschouwers: 250

45 minuten onderliggen, een razend efficiënt kwartier en 30 minuten pure wilskracht, dat bleek vanavond het succesrecept voor een nieuwe driepunter in eigen huis.


Sleutelmoment:
Bulldozer Regales mist een kwartier voor tijd een penalty bij een 3-1-stand, het slotoffensief van de bezoekers komt daardoor nooit echt van de grond.

Ekselaar van de match:
Noah Pelic pakte vanavond al zijn vierde elfmeter in Ekselse loondienst. Regales zal nog nachtmerries hebben van onze goalie, want ook voor de pauze was een uitstekende tik van Pelic nodig om de ex-prof van een tweede goal te houden.

Opvallend:
de Turken waren massaal naar het Sparrenstadion afgezakt en speelden vanavond zowaar een halve thuismatch. Lang geleden dat we dat hier zagen!

De Turkse achterban zorgde voor een vol bezoekersvak. Al snel werd duidelijk waarom, want het Turkse spel was het bezichtigen waard. In een afwachtend begin klommen de bezoekers bij wat zowat hun eerste kans moet zijn meteen op voorsprong. Het schot van de dribbelende Can kan Pelic nog weren, maar tegen de rebound van good-old Regales (38 lentes en ex-prof bij o.a. Lommel en OH Leuven) is hij kansloos). Eksel kreunt nadien, want Turkse trekt de lakens resoluut naar zich toe. Colak is het dichtst bij een nieuwe treffer, maar halverwege de eerste helft komt groen-rood beter in de match, of toch voor even. Want een slordig KFC moet het initiatief even later alweer aan de bezoekers laten. Regales, die vanuit zowat elke hoek zijn kans waagt, ziet zijn uithaal afwijken, maar Pelic tikt het leer nog onder zijn lat weg. Bertrands illustreert de Ekselse onmacht met een wilde tackle, maar gaat onbegrijpelijk niet op de bon. Het opstootje was dan toch niet zinloos, want het lijkt Eksel wel wakker te schudden: groen-rood voetbalt nu met meer strijd en kan tegen de gang van het spel in ook nog gelijk maken voor de pauze: Maes vindt na prima voorbereidend werk De Pachter op de zestien, die met rechts overtuigend binnen werkt. 1-1 is zo de gevleide ruststand, maar ook de start van een dol en beslissend kwartier, want ook na de pauze toont Eksel zich al vlug razend efficiënt.

Deckers krijgt snel na de pauze veel ruimte op zo’n 20 meter van het doel en besluit zijn kans te wagen: zijn pegel belandt enig mooi in de bovenhoek en Eksel staat zowaar op voorsprong. Het vertrouwen spat er plots vanaf bij Eksel en ondanks Turkse meteen reageert via de vinnige Can, is het Eksel dat al snel opnieuw weet te scoren. De Pachter wordt de hoek in gestuurd en kan hard voorzetten. De bal lijkt de gevarenzone te passeren, maar de aansprintende Maes kan vanuit scherpe hoek toch binnen werken. 3-1 na een indrukwekkend kwartier. Eksel kruipt nadien achteruit en plooit zich dubbel om de Turkse aanvalsgolven op te houden. Het slaagt daar goed in, maar beseft ook dat de tijd maar traag verder tikt. Op de tegenaanval liggen intussen boulevards aan ruimte, maar de 2 tegenprikken van Eksel blijken kansloos. Een kwartier voor tijd lijkt het tij te keren wanneer Regales door Weckx gelapt wordt. Specialist Pelic houdt de elfmeter evenwel en behoedt Eksel van een aartsmoeilijk slotkwartier, want de kans dat de enthousiaste Turken nog op en misschien wel over Eksel zouden gaan, leek reëel. Dat horrorscenario wordt dus vermeden en met alle trucen van de foor kan Eksel het slotoffensief van de bezoekers onschadelijk maken.

9 op 12 in eigen huis, puike cijfers!
En nog beter nieuws: volgend weekend speelt groen-rood opnieuw thuis. Promovendus en buur Lindelhoeven mag dan de Ekselse thuisreputatie proberen te doen wankelen.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Arno Aengeveld, Jef Geys, Bart Rutten, Kristof Weckx – Tim Vanherck, Perre Maes”(86′ Jan Geboers), Bram Bertrands – Bjarne Maes (86′ Ben Schrijvers), Stijn Deckers (90′ Stijn Deckers), Sandy De Pachter (89′ Yannick Goven)

Doelpunten:
8′ Romero Regales (0-1)
41′ Sandy De Pachter (1-1)
47′ Stijn Deckers (2-1)
55′ Perre Maes (3-1)