Speeldag 7: FC Landen – KFC Eksel 4-0

Share

LANDEN KRIJGT DE KETCHUPFLES PAS IN HET SLOT OPEN

Toeschouwers: 150

Duidelijke nederlaag voor groen-rood, al stond het na een uur spelen nog 0-0

Sleutelmoment:
we kiezen voor de openingstreffer, zo simpel kan voetbal zijn.

Ekselaar van de match:
Jan Geboers zorgde wederom voor balvastheid in het offensieve compartiment en kon KFC zo geregeld laten opschuiven om uit de Landense ontknelling te raken.

Opvallend:
4 duels op verplaatsing, 4 nederlagen en nog steeds geen goal… Wat kijken we uit naar het tweeluik in eigen huis de komende weken!

In de helft van zijn duels wist Landen in het openingskwartier de score te openen en dat leek ook vanmiddag de ambitie. De Brabanders begonnen energiek aan de partij en Eksel moest meteen terug. Die druk bleef eigenlijk de hele eerste helft aanwezig, al minderde de intensiteit wel na verloop van tijd. Desondanks moest Pelic, die ook in de opbouw vaak gezocht werd, weinig ballen uit zijn kooi houden en bleef Eksel overeind. Als één team had kunnen scoren voor de pauze was het de thuisploeg, maar de brilscore was ook de rustscore. Voor groen-rood leek de counter het beste wapen. Gezien De Pachter het niet onder de markt had tegen sterkhouder en captain Wanya, was het vooral Geboers die opviel in het aanvallende compartiment.

Nieuwe helft, zelfde spelbeeld. Ook na de pauze is het Landen dat zich de betere toont. Pelic wordt nu wél echt op de proef genomen en tikt een kopbal net onder zijn lat uit. Groen-rood kan via een schotje van De Pachter zelf ook eens tegenprikken, maar tegen de beste defensie van de reeks sprokkelt het zelden doelgevaar vanmiddag. Even na het uur is de verdiende voorsprong toch een feit: op een tegenaanval wordt Dignef bereikt, die beheerst binnen werkt. Invallers Bertrands en Maes kunnen het tij niet keren en in de laatste tien minuten diept de thuisploeg de score nog uit met 3 (!) nieuwe treffers via Swartenbroekx, Beelen en Olemans. Op basis van het initiatief verdiend, op basis van de kansen lichtjes overdreven.

Met Turkse en Lindelhoeven volgen twee thuisduels voor groen-rood waar kansen op puntgewin mogelijk lijken.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Kristof Weckx, Jef Geys, Bart Rutten, Yannick Goven – Perre Maes, Tim Vanherck, Jan Geboers (85′ Ben Schrijvers) – Arno Aengeveld (62′ Bram Bertrands), Stijn Deckers, Sandy De Pachter (73′ Bjarne Maes)

Doelpunten:
65′ Raf Dignef (1-0)
80′ Martijn Swartenbroekx (2-0)
84′ Stan Beelen (3-0)
86′ Andy Olemans (4-0)