Speeldag 2: KFC Eksel Dames – Sint-Truiden VV 3-2

Share

EERSTE DRIEPUNTER VOOR DAMES

Een week na de pittige opener in Patro ontving KFC Ekselle in het eigen Sparrenstadion met STVV, de degradant uit de interprovinciale reeks, opnieuw een klinkende naam. Onze dames hadden vorige week met vlagen getoond dat er muziek in het team zit, maar de bezoeksters uit Sint-Truiden waren zeker geen hapklare brok. Dan helpt een goede start en toen De Volder na 3 minuten de netten al bol zette, kon KFC vrank en vrij voetballen. Gaandeweg nam STVV het commando wat over zonder echt dreigend te worden. Op het halfuur kon Ceyssens na een mooie tegenaanval de 2-0 op het bord zetten (33’). Het was niet allemaal sprankelend wat de thuisploeg op de mat legde, maar degelijk en efficiënt. De 2-1 net voor rust viel wat uit de lucht, want de bezoeksters hadden tot dan geen echt uitgespeelde kans bij elkaar gevoetbald, ondanks technisch kwalitatief voetbal. Na de pauze was het zaak om de hernieuwde moed van STVV zo snel mogelijk de kop in te drukken. Nieuwkomer Tielen voegde de daad bij het woord met een geplaatst schot (54’) en bracht de stand op 3-1. Wat volgde was een rommelig laatste half uur, waarbij STVV de betere ploeg was, terwijl Ekselle nog een paar goede mogelijkheden liet liggen om de voorsprong uit te bouwen. En toen de bezoeksters in de slotfase nog tot 3-2 milderden was het alle hens aan dek. Op wilskracht werd de zege over de streep getrokken en bleven de 3 punten na een degelijke prestatie in Eksel.

Sleutelmoment : de 3-1 kort na rust nam de hernieuwde moed bij de bezoeksters weg. Scoren op de juiste momenten was de succesformule voor KFC Ekselle in deze wedstrijd.

Opstelling Ekselle: Charlotte Vanchaze – Runa Walus, Kara Verjans, Lore Van Den Bossche – Valerie Caerts, Sofie Burm, Isabelle De Volder, Ginger Tielen – Faline Ceyssens, Amy Jordens, Niene Vromans (45’ Yora Van Den Bossche)

Doelpunten:
3’ Isabelle De Volder (1-0)
33’ Faline Ceyssens (2-0)
42’ Silke Serré (2-1)
54’ Ginger Tielen (3-1)
90’ Michaela Harabagiu (3-2)