Speeldag 6: KFC Eksel – Sp. Grote Brogel 1-1

Share

EKSEL VERGEET ZICHZELF TE BELONEN TEGEN STUG GROTE BROGEL

Toeschouwers: 55

Na de eerste seizoensoverwinning vorig weekend, kon Eksel ook vanavond punten sprokkelen, al is de vraag of het zich tevreden mag tonen met slechts één punt.

In het begin van de wedstrijd was Eksel de betere ploeg, maar ondanks het overwicht aan balbezit, bleven de grote kansen uit. Naarmate de eerste helft vorderde werd Grote-Brogel potiger en het jonge Eksel kon niet meer zijn eigen spel spelen. Op het halfuur opende Grote-Brogel de score uit een lichte vrije trap. Bij Eksel gingen de koppen even naar beneden en daarmee werd het laatste kwartier van de eerste helft een maat voor niets. 0-1 was dan ook de ruststand.

Eksel B kwam gretig uit de kleedkamer en had een duidelijk plan om Grote-Brogel hoog vast te zetten. Dit wierp duidelijk zijn vruchten af, de bezoekers kwamen er niet meer uit en werden gedwongen om de lange bal te spelen. Na 70 minuten viel de verdiende gelijkmaker. Paesen vond via een vrije trap Jelle Laenen aan de tweede paal, hij kon de bal op een dienblaadje aanbieden aan Oyen die de bal enkel nog moest binnentrappen in een leeg doel. Eksel ging nog vol voor de overwinning en hield de hoge druk aan. Het kwam nog enkele keren dicht bij een doelpunt maar scoren lukte uiteindelijk niet meer. 1-1 werd uiteindelijk de eindstand.

Dat smaakt toch eerder zuur voor Eksel dat op basis van de wedstrijd zeker meer verdiende. Volgende week speelt Eksel opnieuw thuis, dan komen de Turkse Rangers B op bezoek.

Opstelling Eksel:
Gie Schrijvers – Martijn Bomans – Andreas Oyen, Ian Laenen (45′ Pieter Truyens), Jelle Laenen – Stefan Peeters, Tuur Weytjens (45′ Jasper Jansen), Mats Kelgtermans – Pieterjan Paesen, Dylan Goven (65( Mathijs Ceustermans), Ruben Geypens

Doelpunten:
29′ Dennis Brebels (0-1)
69′ Andreas Oyen (1-1)