Speeldag 6: KFC Eksel – Bregel Sport 4-0

Share

EKSEL TANKT VERTROUWEN

Toeschouwers: 170

Oef! Na 4 nederlagen op rij en een 7-0 pandoering vers in het geheugen, was er afgelopen week een crisissfeer te merken in en rond het Sparrenstadion. Eksel kan de kopzorgen vanavond echter wegborstelen en verslaat de rode lantaarn met duidelijke cijfers.


Sleutelmoment:
pas bij de 3-0 en daaropvolgende bezoekende rode kaart na 70 minuten haalt het Sparrenstadion opgelucht adem en lijkt iedereen overtuigd van de zege. Ook op het veld speelt Eksel nadien zichtbaar bevrijd.

Ekselaar van de match:
wederom geen echte uitblinkers bij KFC, maar met een goal en een assist voetbalt Bram Bertrands zich wel overtuigend op het scorebord. Hij krijgt de bloemen.

Opvallend (1):
joker Ben Schrijvers is al sinds 2012 de pasmunt om jaarlijks wel enkele invalbeurten bij elkaar te sprokkelen in het eerste elftal. De recordspeler van Eksel B kwam voor de 25e keer in 12 jaar in actie voor ons eerste elftal en scoorde daarin zijn eerste treffer.

Opvallend (2):
Sandy De Pachter vierde zijn 200e duel met KFC Eksel met een treffer met zijn rechtervoet, het zou ons niet verbazen mocht het de eerste van 63 goals zijn die hij met rechts maakt.

Wie op een verschroeiende Ekselse start hoopte, kwam bedrogen uit de strijd. Al snel werd duidelijk dat het vertrouwen bij groen-rood een deuk had gekregen na de 0 op 12. Eksel kreeg wel het balbezit, maar opende voorzichtig. Deckers kreeg met een afstandsshot op de paal de eerste kans van de partij, maar daarna waren de speldenprikjes van de bezoekers. Groen-rood kon relatief snel terug overnemen en kon met twee goede voorzetten voor wat gevaar zorgen, maar het tempo lag veel te laag om Bregel in verlegenheid te brengen. Uit het niets klimt Eksel op het halfuur wel al op voorsprong wanneer Bertrands Geboers bedient. Wie dacht dat dat de bevrijding zou zijn voor KFC, vergiste zich schromelijk, want nadien was het wachten op het rustsignaal.

Ook na de rust blijft ‘afwachtend’ het codewoord. Een klasseflits is dan zoals vaak de enige manier om de poort naar de overwinning open te beuken. En wie klasseflits zegt, zegt Sandy De Pachter: hij komt vanop zijn flank naar binnen en scoort met zijn rechter de bevrijdende 2-0. De partij blijft ook daarna verder kabbelen en het is wachten tot 20 minuten voor tijd voor we toch een stroomversnelling krijgen. Bertrands scoort eerst de verlossende 3-0 op aangeven van Deckers. Het blijkt het genadeschot te zijn voor Bregel, dat kort daarna via Bahtiri zijn beste kans naast knikt én dom rood slikt wanneer Haruna Camps omver duwt. Drie fases die de match in een beslissende plooi leggen en Eksel kan de laatste twintig minuten bevrijd voetballen. Invaller Schrijvers maakt er in het slot nog 4-0 van. Een score die er bij de rust niet in leek te zitten.

Met 6 op 9 in eigen huis (2-0, 2-3 en 4-0) blijft het Sparrenstadion een troefkaart voor groen-rood. Op verplaatsing (2-0, 3-0 en 7-0 nederlagen) moet KFC volgend weekend tonen dat het geen heimwee meer heeft.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Kristof Weckx, Bart Rutten, Jef Geys (81′ Ian Laenen), Tuur Camps – Perre Maes, Jan Geboers (65′ Bjarne Maes), Stijn Deckers (81′ Yannick Goven) – Sandy De Pachter (77′ Ben Schrijvers), Bram Bertrands, Arno Aengeveld

Doelpunten:
30′ Jan Geboers (1-0)
51′ Sandy De Pachter (2-0)
70′ Bram Bertrands (3-0)
86′ Ben Schrijvers (4-0)