Speeldag 1: Patro Eisden – KFC Eksel Dames 3-0

Share

Na een zomerpauze van 155 dagen kon Ekselle vanavond eindelijk aan haar nieuwe seizoen beginnen. Met een nieuwe coach en een half dozijn aanwinsten was het moeilijk inschatten wat Eksel mocht ambiëren. Met Patro Eisden kreeg het wel meteen een eerste waardemeter tegenover zich: hoewel ‘De Koempels’ een promovendus zijn, worden ze -gezien het gemak waarmee er vorig seizoen gewonnen werd- toch bij het kransje titelkandidaten gezien. Vanaf bewezen ze meteen waarom.

Patro etaleerde een hoge balcirculatie en goede basistechniek, maar scoorde de vroege 1-0 wel in de omschakeling: Eksels balverlies na tien minuten werd genadeloos afgestraft en de vroege 1-0 van Ubags was zo een feit. Patro bleef de ploeg met de beste kansen, maar twee kansrijke doelmogelijkheden werden niet afgemaakt. Op het halfuur viel de verdiende 2-0 alsnog via Aoune, meteen ook de ruststand.

Na de pauze zien we eindelijk ook een eerste noemenswaardige Ekselse doelkans wanneer De Volder een voorzet van Tielen net over mikt. Patro neemt nadien terug over en krijgt zijn motor terug op volle toerental met twee nieuwe goede mogelijkheden op de vielige derde treffer. Daarna kon groen-rood het spelbeeld toch wat doen kantelen en maakte het meer aanstalten op de aansluitingstreffer. Caerts zorgt voor een eerste waarschuwing voor de thuisploeg met een kopbal op corner net over de dwarsligger. Nu Patro verder inzakt wordt de Ekselse druk nog groter: na een inworpvan Cluyssen wordt Tielen foutief gestopt en gaat de bal op de stip. Doelvrouw Van Schaijk kan de te centrale bal van Burm stoppen en voorkomt zo een nerveus slot. Ook De Volder kwam nog dicht bij de ondertussen verdiende 2-1 na goed samenspel tussen Cluyssen en Tielen, maar ook zij kreeg het vervloekte leer niet over de doellijn, idem voor invaller Cluyssen even later. Wie haar kansen niet afwerkt, krijgt doorgaans het deksel op de neus, en dat was vanavond niet anders: juist voor tijd krijgt De Weerd het leer knullig in haar voeten, ze trapt de 3-0 eindstand op het bord.

Geen geschenk voor groen-rood om meteen in Patro te moeten aftrappen. Volgende vrijdag komt met Sint-Truiden een andere klinkende naam naar het Sparrenstadion afgezakt.

Doelpunten:
11′ Isabell Ubags (1-0)
32′ Dahad Aoune (2-0)
89′ Sabrina De Weerd (3-0)