Speeldag 4: KFC Eksel – KFC Helson 2-3

Share

EKSEL DWINGT LEIDER TOT HET UITERSTE NA UITSTEKENDE EERSTE HELFT

KFC Eksel – KFC Helson Helchteren 2-3
Toeschouwers: 330

Een provinciale voetbalavond met alles erop en eraan: veel volk, veel strijd, veel doelpunten, maar geen Ekselse zege in een partij waar beide teams grosso modo één helft voor hun rekening namen.


Sleutelmoment:
Met 2 goals in 5 minuten pakte Eksel zijn momentum na een halfuur. Het maakte er zo een duel op het scherpst van de snee van, al leek het bobijntje na een uur spelen al af.

Ekselaar van de match:
de Sandy De Pachter die voor de pauze op het veld stond kan élke ploeg pijn doen. Na de pauze verdween onze nummer tien, die nog steeds niet topfit is, langzaam aan uit de match.

Opvallend (1):
Helson mag stilaan het zwarte beest van groen-rood genoemd worden: de laatste zege tegen de fusieploeg dateert van 2011!

Opvallend (2):
Eksel thuis of uit, het blijft een wereld van verschil. Ook in de statistieken: alle 4 onze competiegoals werden tot hiertoe in het Sparrenstadion gescoord.

Met veel volk in het Sparrenstadion leek het voor beide partijen moeilijk om niet gemotiveerd aan de aftrap te komen. We zien dan ook een interessant wedstrijdbegin langs twee kanten én een snelle goal, maar de Ekselse treffer wordt in het geharrewar afgekeurd voor handspel. De bezoekers zien hun vroege goal op het kwartier wél tellen. De leider na drie speeldagen was met veel drang naar voor al enkele keren richting Pelic gestormd, maar werd even vaak gestopt door de Ekselse defensie. Nu kon het rood-witte overtal van de bezoekers wel eens benut worden. Moetenhout zette Helson zo op voorsprong. Groen-rood bleek de twee voorgaande partijen erg kwetsbaar na een achterstand en kon toen nooit een vuist maken. Daar slaagde het vanavond wél in, en met verve. In plaats van verder te gaan op de ingeslagen weg, schakelde Helson één versnelling terug en kreeg Eksel het initiatief. Kopballen van Deckers en Bertrands waren niet hard genoeg om Mombaerts echt op de proef te stellen, maar op het halfuur kan Bram Bertrands de goalie wel kloppen met een lage vrije trap in de verre hoek. De Ekselse honger is echter niet gestild en De Pachter, als vanouds een gesel voor de bezoekers, beloont zijn bedrijvige eerste helft met een knappe treffer. Vanop rechts zet hij de dribbel in en kan ook besluiten. Eksel gaat op en over Helson en kan die stand ook vasthouden tot de pauze.

Na de pauze zagen we aanvankelijk een gelijkopgaande strijd, maar de bezoekers trokken de lakens geleidelijk aan meer en meer naar zich toe. Vanuit Eksels oogpunt volgde de beloning voor de leider al te snel: Schepmans zijn schot wijkt af en brengt de bezoekers zo terug op gelijke hoogte. Waar groen-rood na de eerste bezoekende treffer sterk reageerde, leek het daar nu niet meer toe in staat. Het leek duidelijk dat de 2-2 vasthouden het hoogst haalbare zou worden, maar ook dat lukte niet. De vrijstaande invaller Bloemen staat alleen aan de tweede paal op een hoekschop en knalt vijf minuten voor tijd beheerst binnen. Het eindoffensief van Eksel zorgt enkel nog voor een kans voor Helson, dat de deklat nog raakt.

Derde nederlaag op rij voor Eksel, al is het gevoel vanavond helemaal anders dan de voorbije twee weken. Eksel toonde vanavond terug waar het voor staat en kan verder bouwen op een sterke eerste helft. Dat zal groen-rood ook moeten doortrekken naar partijen buitenshuis, te beginnen met de trip naar Turkse Rangers volgende zondag.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Kristof Weckx, Jef Geys, Bart Rutten (86′ Mats Kelgtermans), Tuur Camps – Tim Vanherck, Jan Geboers, Bram Bertrands – Arno Aengeveld, Stijn Deckers, Sandy De Pachter (80′ Bjarne Maes)

Doelpunten:
16′ Ivo Moerenhout (0-1)
33′ Bram Bertrands (1-1)
36′ Sandy De Pachter (2-1)
68′ Willem Schepmans (2-2)
85′ Kristof Bloemen (2-3)