Speeldag 2: KVK Beringen – KFC Eksel 2-0

Share

EKSEL KOMT TEGENGOAL NET VOOR RUST NOOIT TE BOVEN

KVK Beringen – KFC Eksel 2-0
Toeschouwers: 250

Geen 6 op 6 voor Eksel, wel de eerste driepunter voor Beringen, dat weinig kansen nodig had om Eksel opzij te zetten.

Sleutelmoment:
Op slag van rust scoort Beringen met een “lucky goal” de openingstreffer, een opdoffer die Eksel nooit te boven komt.

Ekselaar van de match:
in een collectief zwakke prestatie (na de pauze tenminste) was het moeilijk een lichtpunt te vinden. Dan maar nieuwkomer Jan Geboers die toch voor meer voetballend vermogen zorgt op het middenveld dan vorig seizoen.

Opvallend:
Tibo Pollaris moest net voor de rust geblesseerd naar de kant. Hij is na Rutten, Laenen en Goven al de vierde verdediger in de lappenmand. Een volwaardige defensie in de ziekenboeg dus.

Ook voor de tweede seizoensmatch is “afwachtend” het sleutelwoord voor de pauze. Beringen had het balbezit, maar dat resulteerde voornamelijk in hoekschoppen en niet zozeer in doelkansen. Wang kan één keer op Pelic af, maar die gaat goed plat. Wanneer Eksel even met tien speelt door de blessurebehandeling van de daarna vervangen Pollaris, kan de thuisploeg nog eens dreigen, maar niet kadreren. Eksel kan daar aan de overkant weinig tegenover stellen. Een afstandschot van Geboers, een vrije trap van Bertrands en een geblokt schot van Maes, die te ver moest uitwijken nadat hij de goalie omspeelde, zijn de enige kansen voor KFC, dat snel diep speelt en Maes met gematigd succes in stelling probeert te brengen. 0-0 zou een juiste ruststand geweest zijn gezien de kansarmen, maar net voor de koffie kan Beringen toch voor het eerst scoren: Bens’ vrije trap vanop de flank wordt door niemand aangeraakt en belandt zo in de verste hoek, een zure eerste tegentreffer voor Pelic.

Ondanks een kwartier rust om de mentale opdoffer te verwerken, komt Eksel bleek voor de dag na de pauze. Wederom zorgt een hoekschop voor doelgevaar bij de thuisploeg en wordt duidelijk dat dit toch een werkpunt is voor groen-rood. Wanneer op het uur de 2-0 (een intikker van Gilissen na een slordige opbouw bij KFC) valt, is het boeken toe. Waar tegenstrever Herk vorig weekend nog heel wat tegengas kon geven na eenzelfde achterstand, kan Eksel die energie niet opwekken. Het Beringse scorebord telt de minuten af in plaats van op, dat leek wel symbolisch voor het laatste halfuur van KFC.

Volgende week wacht een nieuwe  verplaatsing voor Eksel. In Gruitrode kan het hopelijk terug beroep doen op De Pachter voor meer creativiteit en offensieve slagkracht.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris (39′ Perre Maes), Jef Geys, Kristof Weckx, Tuur Camps – Tim Vanherck, Jan Geboers, Bram Bertrands – Arno Aengeveld, Stijn Deckers (77′ Mats Kelgtermans), Bjarne Maes

Doelpunten:
44′ Arne Bens (1-0)
58′ Tuur Gilissen (2-0)