Speeldag 1: KFC Eksel – K. Herk-De-Stad FC 2-0

Share

EKSEL TREKT DE FELBEVOCHTEN LAKENS NAAR ZICH TOE: METEEN EEN DRIEPUNTER!

KFC Eksel – K. Herk-De-Stad FC 2-0
Toeschouwers: 230

In een evenwichtig openingsduel van het seizoen trok Eksel aan het langste eind tegen een nochtans gelijkwaardige tegenstander.


Sleutelmoment:
meteen na de 2-0 volgt een stormloop van Herk, maar als Eksel één ding heeft gelered uit het vorige (nationale) seizoen, dan is het wel omgaan met immense druk van de tegenstrever: Eksel overleeft het offensief en de snelle aansluitingstreffer, die het groen-rood nog erg lastig had kunnen maken, valt niet.

Man van de match:

zomeraanwinst en Ekselaar pur sang Stijn Deckers was meteen beslissend voor Eksel met de openingsgoal en een splijtende assist. Wat een manier om het seizoen te starten!

Opvallend:

Eksel heeft nu al evenveel punten als vorig seizoen na 30 speeldagen. Het kan verkeren.

Herk begon het beste aan de partij en kon Eksel meteen terugdrijven naar de eigen helft. Het leverde weinig op en Eksel kon nadien het evenwicht herstellen. Het tempo zakte zienderogen en het niveauverschil met vorig seizoen in het nationale voetbal was immens. Op een halve poging van Deckers na viel er ook aan Ekselse zijde weinig te noteren.

Dat de partij een goal nodig had, was dan ook een understatement, gelukkig valt die dan ook al snel na de pauze. Doelman Lambeets pakt nog uit met een prima reflex op een schot van Bertrands maar is in diezelfde fase toch geklopt wanneer Deckers uithaalt: 1-0, een doelpunt dat zowat uit het niets valt. Groen-rood voelt dat het nu moet profiteren van het momentum en is met twee afstandschoten ook gevaarlijk, maar nadien herpakt Herk zich. Met een dubbele wissel en een verhoogde intensiteit wordt de partij beduidend harder. Ondanks het herstelde evenwicht kan KFC niet veel later toch de score verdubbelen: Deckers vindt Bertrands met een uitstekende assist, Bertrands zijn afwerking vanuit scherpe hoek is zowaar nog mooier. Een efficiënt Eksel zit zo op rozen, maar Herk geeft zich allesbehalve gewonnen. Bijloos en invallers Beenaerts en Strauven krijgen allen uitstekende kansen om meteen te milderen, maar Eksel weet dankzij zijn nationaal seizoen intussen hoe het moet afzien. Wanneer het met Rutten een extra slot op de deur inbrengt, eindigt het bezoekende offensief en kan groen-rood de nul houden.

Een deugddoende eerste zege sinds lang. Met Beringen en Gruitrode wachten er twee verplaatsingen voor groen-rood.

Doelpunten:
48′ Stijn Deckers (1-0)
68′ Bram Bertrands (2-0)

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Tibo Pollaris, Kristof Weckx, Jef Geys, Tuur Camps – Tim Vanherck, Perre Maes, Jan Geboers – Arno Aengeveld, Stijn Deckers (73′ Bart Rutten), Bram Bertrands (86′ Bjarne Maes)